Feedek

Utolsó kommentek

Címkék

body (5) car (11) concept (13) design (29) designer (7) doktor house (5) Címkefelhő

Feed

2009.10.11. 19:27 igen design

zöldségek

Címkék: design zöld industrial

A design egyik legnagyobb problémája, hogy úgy kellene tömegtermelést végezni és tárgyakat minél gyorsabban lecserélni, hogy ez fenntartható is legyen. Összeszedtem néhány érdekes tervet, koncepciót. Hát meglehetősen különös elképzelésünk van a fenntarthatóságról. Álljon itt néhány igazán 'zöld' termék:

A wind-helmet fantázianevű sisak a dinamó újragondolása. Kár, hogy valószínűleg sokkal drágább lenne egy ilyen, az energiát ugyanúgy a felhasználó termeli és ha esel, akkkor cserélheted ki az egész sisakot, hiszen a sérült sisak nem óv meg semmitől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De van olyan is, aki szerint például a fákat kéne lecserélni: Az Air-tree egy olyan műanyag fa lenne, ami megtisztítja a levegőt. Igaz, ezt a hagyományos fa ingyen megcsinálja, csak ültetni kéne belőle, és mértékkel írtani :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül egy igazi ökomobil, ami forradalmasítja eddigi elképzelésünket az állatkínzásról... tényleg, milyen kellemes idő lehet ezaílatt a ponyva alatt :) 

 

 

 

 

 

 

fent: a megvalósított terv

lent: egy régebbi munkaközi modell...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://designindex.blog.hu/api/trackback/id/tr371443180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása